top of page
IMG_0315-min.JPG

Het verhaal van Doris

Doris is 28 jaar en woont samen met haar vader Hans in Amersfoort. Door zuurstofgebrek tijdens de geboorte heeft Doris een ontwikkelingsleeftijd van anderhalf jaar. De keuze voor het thuiswonen is heel bewust, want zo kan Doris goede verzorging op maat krijgen. Dagelijks komen er studenten over de vloer om hierbij te helpen en zichzelf en Doris een leuke dag te bezorgen!

Doris kan zelf niet (goed) bewegen en zit daarom in een rolstoel. Ze kan heel spastisch zijn, maar ze is verder nooit boos of agressief. Ook kan ze niet praten, maar je kunt alsnog contact met haar leggen door de juiste woorden te zeggen en haar lichaamstaal en gebrabbel goed te analyseren. Doris kan aangeven wanneer iets haar wel of niet zint.  

WhatsApp Image 2023-08-19 at 20.10.52.jpeg

Interesses

Doris is een grote muziekfanaat, hoe zoetsappiger het nummer des te leuker ze het vindt. Artiesten zoals Floor Jansen, Suzan & Freek maar ook George Ezra zijn al een lange poos favoriet. Haar favoriete nummer is Shallow van Floor Jansen. 

Wat ze het leukste vind om te doen qua activiteiten kan nog wel eens verschillen, het belangrijkste is dat je goed contact met haar blijft maken en haar meeneemt in het proces. Of het nou een boekje lezen is, tekenen of een lange wandeling. Net als ieder kind vind ze de iPad en TV prachtig, en momenteel kijkt ze graag Ernst&Bobbie maar ook Spongebob Squarepants. 

Bijna dagelijks videobelt Doris met haar grote zus Josephine, lekker kletsen of verhalen aanhoren vind Doris erg leuk. Ook haar moeder komt geregeld langs voor quality time. Wanneer je komt werken bij Doris benoem je bij binnenkomst duidelijk je naam, na een poosje zal ze je stem herkennen en je verwelkomen met een lach!

bottom of page